mar

9

Rosa skall få tjejer att köpa Android

Skriven av Jacob Lönroth, 4385 kommentarer

Sony Ericsson släpper nu sin nya Android-mobil Xperia Arc i rosa samtidigt som en undersökning i Japan visar att rosa är viktigare än skärmstorlek för tjejer.

Nyligen gjorde MMD Labs en undersökning bland kvinnor i Japan för att se vad som var viktigast för dem när de köpte en ny mobiltelefon. Det visade sig att 43.9 % ville ha en rosa mobiltelefon medans endast 42.8% sa att skärmstorlek var en anledning till att välja en specifik mobil. Populära färger utöver rosa var röd och vit som fick 37.8% respektive 34.4% av rösterna.

I Japan släpper Sony Ericsson nu alltså sin nya Android-telefon Xperia Arc i Rosa, men ännu är det oklart om färgen kommer till Sverige. Förutom den rosa färgen är mobilen identisk med Sony Ericsson Xperia Arc i blå och silver.

Under mobilmässan i Barcelona i år sa INQ:s VD Frank Meehan att vackra kvinnor runt om i världen har en iPhone eller en BlackBerry, inte en Android eftersom det är en nördtelefon och inte passar tjejer. Troligen är Sony Ericssons nya rosa Android-telefon ett försök att attrahera just dessa tjejer som idag har en iPhone eller en BlackBerry.

Oavsett om rosa är din favoritfärg eller inte så kan du nu jämföra pris på alla mobiler med en viss färg här på MobileTail. Frågan är dock om det är så att det endast är japanska tjejer som tycker att rosa färg går före en stor skärm?

Källor: Wireless Watch Japan och Mashable.