Kontantkort med fast pris

Om du väljer ett kontantkort med ett fast pris kan du räkna ut dina kostnader för telefoni varje månad. De flesta prisplaner innebär fria samtal och SMS. Priset bestämmer du själv eftersom det baseras på hur mycket surf du behöver. Du behöver alltså aldrig riskera att pengarna på kortet tar slut på grund av ditt användande.

Bestäm priset utefter hur mycket du surfar

Surfar du mycket, lite eller lagom? Om du bara läser tidningen och kollar din mejl då och då räcker det oftast med 3 GB surf i månaden. Streamar du musik, använder sociala medier och tittar på videofilmer på nätet – kan det vara en god idé att välja ett avtal med 3 till 10 GB i månaden. Använder du tyngre video-tjänster för att streama film bör du välja 10 GB+. Analysera dina surfvanor och välj den plan som du tror passar för dig. På så vis kan du hålla kostnaderna nere, och räcker inte surfen väljer du helt enkelt en annan prisplan nästa gång du tankar kortet.

Behöver du verkligen fria samtal?

Vissa operatörer erbjuder sina kunder prisplaner som ligger under genomsnittspriset, men då ingår det inte alltid fria samtal utan det finns en begränsning. Ett exempel på det är en prisplan där du kan skicka 2 000 SMS och MMS samt att du är begränsad till 200 samtalsminuter, vilket räcker gott och väl för många. Om du tankar ditt kontantkort med fastpris varar prisplanen i en månad och när perioden är på väg att gå ut får du ett SMS med en förvarning om att du bör fylla på med ännu en prisplan. Tanka gör du enkelt och snabbt via din operatörs webbsajt.

För- och nackdelar

De flesta tycker det är skönt att kunna förutse sina kostnader för telefoni, vilket är lätt att göra med en prisplan till ett fast pris. Du behöver dessutom aldrig oroa dig för att det inte ska finnas pengar på kontantkortet om du behöver ringa ett samtal. Tänk dock på att du inte kan göra några betalsamtal utan att komplettera planen med ett fristående saldo och du måste dessutom aktivt tanka kortet varje månad för att prisplanen ska förbli aktiv. Den surf du valt att betala för får du inte heller behålla som tillgodo-surf om du inte använder upp den innan perioden för planen löper ut.