Mobilabonnemang

 Alltid utan bindningstid

 Fast pris från 99 kr/månad

 Samma mobilnät som 3

Gå till Hallon

 Få fria samtal, SMS och MMS

 Täckning hos 98,5 % av befolkningen

 50 kr/månad i ungdomsrabatt

Gå till Tre

 För över oanvänd mobilsurf

 2016 års mest nöjda kunder

 Telias nät med Sveriges bästa täckning

Gå till Halebop

 Sveriges billigaste fastpris-abonnemang

 Surfhastighet upp till 80 Mbit/s

 Superbilligt studentabonnemang

Gå till Comviq

 För över all din oanvända surf

 4G i hög hastighet med Telenors nät

 Student- och seniorabonnemang

Gå till Vimla

 Fria samtal, MMS och SMS

 Rabatt för studenter och ungdomar

 Abonnemang med fri surf

Gå till Tele2

✔ Sveriges mest heltäckande mobilnät

✔ Student- och ungdomsrabatt

✔ 4G-hastighet i upp till 100 Mbit/s

Gå till Telia

 Fria mobilbyten med Telenor Change

 Dela surf med familjeabonnemang

 Håll enkelt koll på din förbrukning

Gå till Telenor

Fördelar med mobilabonnemang

När det kommer till mobilabonnemang och val av dessa kan man lätt bli förvirrad och ha svårt att veta vilket som passar ens behov bäst, eftersom marknaden kryllar av olika operatörer som alla erbjuder olika typer av abonnemang. Därför försöker vi klargöra valen och att underlätta för dig när det är dags att välja.

Varför ska man då ens välja ett mobilabonnemang istället för ett kontantkort? Först och främst beror detta mycket på hur just dina personliga behov ser ut, alla har vi olika telefonvanor. Men abonnemang har många sina fördelar gentemot kontantkort när det kommer till en rad punkter. De flesta mobilabonnemang erbjuder till exempel i dagsläget obegränsade samtal samt SMS/MMS-mängd utöver den surfmängd man väljer till sitt abonnemang. Om du är en person som ringer mycket samt skickar många SMS/MMS, då kan ett abonnemang absolut vara att föredra framför ett kontantkort, eftersom det då kommer bli ett ganska mycket billigare alternativ för dig.

Jämför mobilabonnemang

Sen handlar det ju återigen om det här med vilken typ av abonnemang och operatör som man ska välja. Det beror, som tidigare nämnts, mycket på hur just dina telefonvanor ser ut. En sak som är väldigt viktig att ta hänsyn till vid val av abonnemang är hur mycket surf du förbrukar per månad. Mängden surf som ingår i abonnemanget utgör en av de största skillnaderna mellan olika mobilabonnemang. Surfar du riktigt mycket så rekommenderar vi ett mobilabonnemang med fri surf.

Sen är det förstås också viktigt att du väljer en operatör med bra täckning, men när det gäller just abonnemang är det som sagt dina personliga telefonvanor som avgör, så vilken typ av abonnemang som passar bäst varierar därför från person till person.

När du jämför mobilabonnemang är det ofta enklast att använda en jämförelsetjänst. Ett exempel på en sådan jämförelsetjänst är Mobilabonnemang.se som snabbt och smidigt ger dig en heltäckande bild av det utbud som finns. Du kan filtrera och snabbt hitta det mobilabonnemang som blir billigast för dig.

Teckna mobilabonnemang

När du väl har bestämt dig för ett mobilabonnemang, och känner att detta är ett alternativ som stämmer bra överens med dina behov och vanor, då är det dags att teckna abonnemanget. Det absolut enklaste sättet är numera att göra detta på nätet, något som nästan alla operatörer erbjuder i dagsläget. Detta sätt har blivit så populärt bland kunderna att vissa operatörer till och med valt att ta bort möjligheten att teckna ett abonnemang via telefon, och detta beror delvis på att det är mycket smidigare och bekvämare att kunna sköta det hela online istället för att sitta och vänta i en telefonkö. Du kan därför börja med att hos oss hitta det abonnemang som passar dig bäst, och sedan gå till operatörens hemsida för att teckna det på ett enkelt, snabbt och smidigt sätt.

Byta mobilabonnemang

Hur gör du då om du vill byta från ett mobilabonnemang till ett annat? Det varierar lite beroende på hur dina omständigheter ser ut. Är din telefon bunden till en viss operatör eller om den är operatörslåst, då måste du låsa upp den hos din gamla operatör, något som man oftast får betala en viss avgift för. Har du istället ingen bindningstid kvar hos din gamla operatör, och du har en telefon som inte är operatörslåst. Då har din gamla operatör ingen rätt att kräva dig på en avgift när du byter till en annan operatör och du kan på så sätt göra detta gratis. Vill du ta med ditt gamla nummer till den nya operatören så är det bara att kontakta den, så får du hjälp med detta.

Men hur hittar man då det billigaste abonnemanget på smidigast sätt? Hos oss på Mobiletail.se är det enkelt att jämföra de olika mobilabonnemangen och få en bra överblick över vad som erbjuds. När du sedan hittat ett abonnemang som passar dig, då är det bara att gå in på operatörens hemsida, välja det abonnemang du bestämt dig för, och sedan teckna det snabbt och smidigt online. Numera är processen inte krångligare än så!