Kontantkort till surfplatta

Vill du kunna använda din platta till att surfa på platser där du inte har någon direkt tillgång till Wi-Fi? Då behöver du ett kontantkort till din surfplatta! Det går att köpa ett mobilt bredband till surfplattan, men de flesta tycker att det är enklast att använda ett kontantkort med surf som du tankar precis som ett vanligt kontantkort till din mobil.

Vilket SIM-kort passar till din surfplatta?

Det finns tre olika varianter av SIM-kort till mobila enheter. Det som skiljer dem åt är storleken. När du köper ditt kontantkort får du ofta ett kort i den största storleken som du själv kan förminska till antingen ett micro- eller nano-SIMkort. Gemensamt för nästan alla surfplattor som stöder nätverksuppkoppling är att de kan användas med ett SIM-kort. För vissa plattor krävs ett litet verktyg för att få upp luckan där du sätter kortet. Vill du inte köpa till ett verktyg kan du oftast öppna luckan med exempelvis en nål eller ett gem.

Betala bara för surf och ingenting annat

Istället för att tanka ditt kort med en vanlig prisplan kan du välja att bara fylla på din surfmängd. Eftersom du inte kan ringa eller skicka SMS med de flesta surfplattor blir det helt enkelt billigast om du bara betalar för surf. Använder du surfplattan för att titta på film så erbjuder flera streamingtjänster dig möjligheten att ”ladda ner” filmer i förväg för att titta på dem vid ett senare tillfälle. Det kan vara en bra idé att använda det Wi-Fi du har tillgång till för sådana saker eftersom filmstreaming kräver mycket surf. Om du inte behöver mer än 3 GB surf, vilket är mer än tillräckligt för att använda plattan för enklare vardagssurf kan du hitta priser på dryga hundralappen.

Varför behövs ett kontantkort till surfplatta?

Om du vill ta med dig surfplattan för att surfa på bussen eller använda under en utflykt så är ett kontantkort med surf ett utmärkt alternativ till Wi-Fi. Många restauranger erbjuder fri tillgång till Wi-Fi men så fort du lämnar närområdet tappar du anslutningen. Du kan enkelt ställa in din enhet till att koppla upp sig med tidigare kända nätverk hos exempelvis en restaurang som du ofta besöker för att senare automatiskt kopplas över till surfen som du laddat ditt kort med. Om du valt att använda ett abonnemang på din mobiltelefon brukar många operatörer skicka med ett SIM-kort gratis som du kan använda i surfplattan som är kopplat till abonnemanget, men ringer du kontant måste du skaffa ett kort separat.