LG:s flaggskepp kan försenas

Elektronikjätten LG hade planer på att släppa det nya flaggskeppet G7 i början av mars.  Så kommer inte bli fallet,  arbetet har blivit försenat och lanseringen av den nya telefonen kommer att få vänta.

Elektronikjätten LG jobbar i detta nu på en smartphone vid namn G7. G7 är tänkt att bli LG:s nya flaggskepp när de tar upp kampen mot branschens andra jättar som Samsung och Apple. Till en början var G7 tänkt att släppas i början av mars 2018. Tyvärr kommer detta inte att ske eftersom arbetet med G7 har blivit försenat. Anledningen till detta är att Jo Seong-jin, LG:s vice ordförande och VD, beordrat sina arbetare att upphöra med utvecklandet av G7 och istället gå igenom allt det arbete som ägt rum fram tills detta nu. Anledningen är förstås att Jo Seong-jin vill försäkra sig om att det inte skett några misstag under arbetet med telefonen. Detta gör han i sin tur för att försäkra sig om att telefonen verkligen kommer att hålla högsta möjliga kvalitet när den väl släpps.

Det ska enligt uppgift dock inte röra sig om någon alltför lång försening. G7 förväntas nämligen vara redo för lansering i april. Visst är det frustrerande med förseningar, men samtidigt visar detta hur seriösa LG är med G7. Och trots allt är det i allas intresse, LG:s såväl som konsumenternas, att telefonen håller högsta möjliga kvalitet när den släpps. Eftersom det bara rör sig om en månad behöver detta därför inte vara en nackdel. Hellre att G7 släpps en månad senare och fungerar som den skall än att den släpps tidigare och inte fungerar så som det är tänkt.

G7 ny konkurrent?

Det går även att förstå varför Jo Seong-jin och LG:s övriga styrelse är så noggranna med utveckling av G7 som de är. Trots att LG är en jätte inom många andra typer av elektronik, så har de aldrig riktigt lyckats slå sig in i mobilbranschen. G7 är deras chans att göra just det, och ses som LG:s flaggskepp inom mobiltelefoni. Ska de kunna konkurrera med namn som Samsung och Apple krävs det därför att G7 är något utöver det vanliga. Fram tills nu har majoriteten av konsumenterna valt just Samsung eller Apple när det gäller smartphones. Om G7 kommer att innebära en ändring på detta eller inte återstår att se. Hur som helst kommer det att bli mycket spännande att se hur den mottas av konsumenterna när den väl släpps. När G7:an släpps gör den det med Androids senaste systemuppdatering, Android 8.