Mobilföretag

I dagsläget är den tekniska utveckling verkligen i framfart. Numera finns det flera olika företag att välja mellan när man ska köpa ny mobiltelefon. Idag är denna teknikpryl en livsnödvändighet för de allra flesta och det är inte bara funktioner som att ringa och smsa som är viktiga. Nu ska man kunna uppdatera sina sociala medier, boka in möten, anteckna och mycket annat som tidigare ej var möjligt att göra i telefonen.

De kändaste mobilföretagen

Numera konkurrerar många olika mobilföretag om kunderna. Den absolut kändaste tillverkaren idag, som även står för den största marknadsandelen, är Apple. Sedan den första iPhonen lanserades av Apple har denna modell varit den allra populäraste. Oftast lanseras nya mobiltelefoner varje år från tillverkaren och den senaste i ledet var iPhone X. Apples iPhone är alltså en smartphone med touchskärm helt utan knappar. Det finns givetvis många andra företag som tillverkar smartphones med samma funktioner men det är operativsystemet som skiljer dem åt.

Andra mobilföretag som levererar liknande smartphones som Apples iPhone är bland annat Samsung och Sony. Dessa är de allra främsta inom branschen och efter ledande Apple är det Samsung som kniper en andra plats. Samsung ligger på ungefär samma prisklass som iPhone och dessa konkurrerar ständigt med varandra. Precis som med Apples iPhone-modeller lanserar Samsung även nya modeller i princip varje år. Den populäraste serien av mobiltelefoner från Samsung är framför allt Samsung Galaxy som innefattar ett flertal olika mobiltelefoner i hög klass.

Mindre kända mobilföretag

Förutom de stora och ledande företagen finns förstås också ett flertal mindre kända mobilföretag, exempelvis Huawei och Oppo. De allra flesta har nog hört talas om Huawei som åtminstone har börjat etablera sig på den svenska marknaden. Oppo å andra sidan är mest känt i de asiatiska länderna, framför allt i tillverkningslandet Kina. Oppo tillverkar inte enbart mobiltelefoner med smarta finesser, utan även andra tekniktillbehör. Huawei lanserar nya mobilmodeller kontinuerligt och satsar mycket på snygg och stilren design med skärmar i högsta klass.

Foto: Nemanja Zotovic/Shutterstock.com

Något som inte många vet är faktiskt att företaget Google har skapat mobiltelefoner. De går under namnen Google Pixel och finns att köpa såväl i Sverige som utomlands. Detta är en smartphone med skärm i toppenkvalitet, och den innehåller smarta lösningar och appar från Googles egna varumärke. Google Pixel har innovativa funktioner som exempelvis fingeravtrycksläsare. Trots att det finns ett flertal mobilföretag på marknaden är det dock ändå Apple och Samsung som är de ledande i branschen. Det blir spännande att se vad som händer i framtiden.