Så presterar nya Iphone X

För den som är intresserad av mobiltelefoner har det knappast undgått att Apple lanserat sitt nya flaggskepp. Iphone X som den kallas har dock fått uthärda en del kritik, till skillnad från den första modellen som kom för 10 år sedan. För dig som överväger att köpa en Iphone X finns det därför en del saker att tänka på inför köpet.

Nya funktioner hos Iphone X

Som vanligt försöker Apple innovera mobiltelefonen vid lanseringen av en ny telefon. Även om avståndet har minskat mellan konkurrenterna så ser många fortfarande till Apple som de som driver marknaden framåt. Detta märks även på Iphone X som kommer med en hel del nya funktioner och designer:

  1. Ingen hemknapp. För första gången tar Apple bort sin klassiska hemknapp. Utvärderingen av det nya sättet av manövrera telefonen har skiljt sig något, men de flesta anser att det inte är någon större övergångsperiod.
  2. Högre upplösning. Den nya skärmen täcker inte bara nästan hela mobilen utan är också betydligt mer högupplöst. Här har Apple fått till en förändring som nästan alla är positiva till.
  3. Ny kamera. Kameran för Iphone X är bättre än någon annan Appleprodukt och det märks. Med den nya kameran möter den konkurrensen från Androidtelefonerna väl.
  4. Nytt format. Den nya storleken på telefonen kan vara ovant för den hängivna Iphone användaren. Många verkar dock bli positivt överraskade och anser att formatet passar perfekt i handen.

Med dessa nya funktioner så gör Apple ett stort kliv i samma riktning som många andra märken också gjort, frågan är om de gjort det bättre.

Iphone X står väl mot konkurrensen

Trots att många var skeptiska till om den nya lanseringen skulle vara tillräckligt för att möta konkurrensen så verkar det onekligen vara så. Det finns i huvudsak bara en nackdel till Iphone X – priset. Funktionerna som Apple utvecklat till sin nya telefon är inte lika revolutionerande som den första Iphone var, men är minst lika bra om inte bättre än de andra alternativen.

Tips! Genom att köpa en Iphone X tillsammans med ett mobilabonnemang kan du få ner priset och dessutom slippa betala en stor klumpsumma.

Det som trots detta kan göra att telefonen inte säljer i lika stor utsträckning som tidigare modeller är just priset. Med sin nya telefon har de nämligen höjt priset till närmare 13 000 kr. På tok för dyrt för många, men att Iphone X kommer att sälja i många exemplar är det ingen som tvivlar på.