Comviq, Hallon och Vimla höjer surfpotten

Mobiloperatörerna tävlar ständigt om att erbjuda de billigaste och bästa abonnemangen. Det många kunder efterfrågar är mycket surf. Därför har nu Comviq, Hallon och Vimla valt att höja surfpotterna.

I vissa fall handlar det om mer än en dubblering av surfen. Men ökningen gäller inte samtliga abonnemang. Hos Vimla får exempelvis vissa kunder behålla samma surf men istället sänks priset.

Tillgodoser användarbehovet genom att höja surfen

Behovet av mer surf växer sig större och större hos mobilanvändarna. För att tillgodose användarbehovet har flera operatörer valt att höja surfpotterna den senaste tiden. Det handlar om Hallon, Vimla och Comviq som alla höjer surfen på flera av sina mobilabonnemang.

– Dagens uppkopplade liv skapar nya beteenden för hur vi använder digitaliserade tjänster. Succén med Dubbel surf är ett bevis på detta och det är tydligt att våra kunder älskar det. På Comviq har vi som ambition att alltid göra livet enklare för våra kunder, vilket är vår drivkraft till att växa vår portfölj, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef på Comviq, i ett pressmeddelande.

Vimla sänker priset

Vimla gör dock inte som Comviq och Hallon och bara höjer sina abonnemang. Vissa abonnemang får en högre datapott medan andra får ett lägre pris. Utöver det gör Vimla en förändring i hur länge man kan spara oanvänd data. Tidigare har det gått bra att spara datan hur länge man ville, nu är gränsen satt till 12 månader.

”Vi har valt en gräns på 12 månader för att det knappt borde påverka någon medlem alls – har du oanvänd data sedan ett år tillbaka borde du sänka din abonnemangsnivå och spara lite pengar varje månad istället”, skriver en av Vimlas medarbetare på operatörens forum.

Det främsta fokuset verkar bland kunderna dock inte ligga på förbättringarna. Istället är många besvikna över att man inte längre kan spara surf i oändligheten. De anser sig ha blivit lurade.

Hallon å andra sidan nämner i sin nya prisplan att deras kunder får spara oanvänd data tills dess att de använt upp den.