Kontantkort för seniorer & pensionärer

Pensionärer eller seniorer är oftast inte så intresserade av att använda mobila enheter till annat än att ringa ett samtal här och skicka ett SMS där. De spenderar hellre pengar på aktiviteter och resor de tycker är trevliga och vill helst inte lägga mer pengar än nödvändigt på trista utgifter som exempelvis mobiltelefoni. Då är ett kontantkort helt perfekt eftersom du själv anpassar utgiften efter dina vanor.

Ta del av rabatter och erbjudanden

Från och med dagen då du fyllt 55 år får du lov att ta del av en mängd olika rabatter och erbjudanden för seniorer. Ett fördelaktigt erbjudande för äldre är rabatten på kontantkort. Väljer du en månadsladdning, fast pris, får du rabatt på surfmängden du valt. De flesta prisplaner för kontantkort med fast pris innebär ett obegränsat antal samtal och SMS/MMS. Priset avgörs av hur mycket surf du vill ha. Vissa operatörer erbjuder seniorer rabatt på upp till hela 20 %. Tänk på att du inte måste vara pensionär för att ta del av erbjudanden utan det räcker med att du fyllt 55 år.

Jämför erbjudanden och operatörer

Nästan alla stora operatörer på marknaden erbjuder sina äldre kunder seniorrabatt. Det lönar sig att noggrant jämföra de alternativ som finns för att hitta den billigaste prisplanen för dig och det gör du enkelt hos oss. Många seniorer använder inte samma mängd surf som den yngre publiken och då blir ofta prisplanen billigare, även utan rabatt. Använder du mycket surf drar du stor nytta av din rabatt – så se till att du väljer den operatör som passar dina behov bäst. Vissa operatörer erbjuder även rabatterade priser för samtal per minut och SMS om man bara tankar saldo exempelvis. Det vanligaste är dock att man väljer att ladda kortet till ett fast pris.

Se till att din operatör har god täckning i området

Alla operatörer har inte lika bra täckning. Om terrängen är kuperad och du bor i ett hus med tjocka betongväggar kan täckningen vara bli sämre. Därför är det viktigt att du väljer en operatör med en telemast i närheten. Ta en titt på operatörernas mobiltäckning i de olika områdena för att se så att operatören du funderar på erbjuder bra täckning i ditt område. I större städer brukar dock täckningen vara god oberoende av vilken operatör du väljer. Oavsett ålder är det viktigt att telefonen fungerar när den ska och att man i nödfall kan ringa ett samtal.