Kontantkort till barn

Att ditt barn har tillgång till en telefon är viktigt för att kunna lösa flera viktiga vardagsproblem.
Det kan handla om att barnet behöver ringa dig om det skulle hända någonting eller bara för att få skjuts hem från skolan. Att kunna hålla kontakten med ditt barn när hen eller du är iväg är idag en viktig faktor, och det blir helt enkelt lättare att planera tiden med familjen.

Ett säkert alternativ

Om barnet skulle tappa bort sin telefon så är ett kontantkort det bästa ditt barn kan ha – du undviker dyra telefonräkningar och om du har laddat kortet till ett fast pris så går det inte heller att göra några betalsamtal. Kontantkort ger dig som förälder trygghet genom att du har full kontroll över utgifterna. Om ditt barn ringer mycket eller använder saldoladdningen till betalsamtal/SMS har du möjlighet att sätta stopp i tid. Nackdelen är att om kontantkortet har saldoladdning så kan barnet inte ringa dig om pengarna skulle ta slut. Men det finns alternativ som kan göra att ni kan undvika en sådan situation, exempelvis att välja ett kontantkort med ett fast pris.

Tanka barnets kontantkort till ett fast pris

Flera mobiloperatörer erbjuder idag gratis startpaket där du får ett kontantkort utan kostnad som du kan ladda med valfri laddning. Om du tankar kontantkortet till ett fast pris kan barnet göra ett obegränsat antal samtal och SMS/MMS (inom Sveriges gränser). Priset avgörs av hur mycket surf man vill ladda kortet med. Här har du som förälder vetskapen om att barnet alltid kan nå dig och du har dessutom möjligheten att styra barnets internetvanor genom att begränsa mängden surf. Ett fastpris-paket med lite mindre surf är dessutom riktigt billigt. Det finns även ännu billigare alternativ men då finns det en begränsning på antal samtals-minuter.

Kontantkortet är ett bra komplement när du köper mobilen separat

Risken att barnet tappar bort eller råkar ta sönder mobiltelefonen är stor, och många föräldrar vet att det kanske inte är den bästa idén att ge en dyr telefon till små barn. Om du väljer ett kontantkort behöver du inte binda upp varken telefonen eller mobilabonnemanget till ett avtal vilket ger dig fria händer att skaffa en bra begagnad telefon. Värdeminskningen på telefoner är hög även fast en två år gammal mobiltelefon ofta har tillräcklig prestanda för att klara av spel och andra appar som barnet gärna vill använda.