Mobilabonnemang för seniorer & pensionärer

Om du vill utnyttja den rabatt som gäller för seniorer och pensionärer är kravet endast att du ska ha fyllt 55 år. Du behöver alltså inte vara pensionär för att kunna ta del av rabatten som erbjuds. De abonnemangen som finns tillgängliga för pensionärer är billigare än många andra och du väljer själv vilken prisnivå du vill ligga på beroende på dina telefonvanor.

Vad kostar ett abonnemang för Seniorer?

Precis som i de flesta abonnemang, som exempelvis mobilabonnemang för studenter brukar det ingå fria samtal och fria SMS/MMS i abonnemanget. Det som bestämmer priset är hur mycket data du behöver. Mängden data är väldigt individuellt eftersom alla använder internet på olika sätt – eller inte alls. Upp till 3 GB brukar räcka om du använder internet då och då, läser nyheter online och tar emot e-post. 7–10 GB är för dig som ofta lyssnar på musik eller använder din telefon för att kunna se på film eller olika videos via olika sajter anpassade för din mobil på nätet. Kom ihåg att om du laddar ner en applikation så drar även det data, och vissa appar kan vara så stora som 500 MB.

Hur du gör för att teckna ett senior-abonnemang

När du godkänner avtalet för ditt mobilabonnemang för seniorer & pensionärer brukar det räcka med att du uppger din ålder, som måste vara 55+. Vissa operatörer kräver även att du bevisar din ålder genom en giltig legitimation eller ett pass. Ett abonnemang med seniorrabatt innebär ofta en lägre månadskostnad. Som senior har du möjlighet att teckna riktigt billiga abonnemang och de första månaderna kan du räkna med en rejäl rabatt. Två av de största leverantörerna av student och senior-abonnemang är Vimla och Hallon, som erbjuder bra abonnemang till lågt pris.

Priserna pressas hela tiden

I och med det avskaffade monopolet är marknaden idag mer konkurrenskraftig än någonsin tidigare och abonnemang för både äldre och studenter är fortsatt en uppskattad marknad för alla operatörer. Priserna pressas hela tiden och operatörerna tävlar om att vara billigast. Se till att göra en noggrann jämförelse av de olika abonnemangen hos oss innan du väljer bestämmer dig, så att du kan känna dig säker på att du får ta del av den bästa möjliga rabatten. Många seniorer använder bara sin telefon till att kunna ringa och SMS:a, och om din surf är begränsad till 3 GB per månad kan du räkna med att få en ordentlig rabatt på ditt avtal.