Ebba räddade semestern med ett mobilt bredband

Att resa med små barn gå från underbart till katastrof på bara några sekunder. Ett välkänt faktum bland småbarnsföräldrar. Katastrofen ligger alltid runt hörnet och kan bestå av saker som toalettbehov, brist på mat, underhållning eller sömn. I värsta fall en kombination av dessa. Brist på mat kan tyvärr inte avhjälpas med ett mobilt bredband, och inte toalettbesöket heller för den delen. Men när man reser uppstår stunder där underhållning, även om det är under bara 10 minuter, efterfrågas. Det kan vara i bilen på väg till stranden, i väntan på att maten på restaurangen ska serveras eller under en stund där vädret sätter stopp för semesterplanerna. Med ett mobilt bredband är underhållningen alltid nära till hands.

Fri surf låter dig dela till hela familjen

För Ebba, 36, var semestern med barnen något hon sett fram emot hela våren. Under sommaren var det dags för bilutflykt längst Sveriges vackra östkust. Med ett mobilt bredband med fri surf blev bilresan, en regnig dag och ett musei-besök som inte passade barnens smak plötsligt uthärdligt även för de allra yngsta. Barnen kopplade upp varsin iPad till det mobila nätverket och spenderade tiden till att lyssna på musik, spela spel, och se på film.

”Jag vet inte vad jag skulle gjort utan det mobila bredbandet. Tystnaden som uppstod i baksätet varje gång jag slog på internet var otrolig” – Ebba, semesterfirare.

Ebba skaffade det mobila bredbandet strax innan  resan då hon visste att mobiltäckningen på vissa plaster där de skulle åka och befinna sig var dålig. Det mobila bredbandet har bättre täckning vilket i många fall blev räddaren i nöden. Med den fria surfen kunde Ebba och hennes man även få internet till sina telefoner vilken hjälpte paret att navigera sig längst krokiga inlandsvägar på väg upp mot slutdestinationen Luleå.

Jämför mobilt bredband innan resan

Enligt Ebba finns det 3 saker att tänka på när det kommer till mobilt bredband på resan:

  1. Var ute i god tid. Anslut det mobila bredbandet till samtliga enheter innan resan så slipper ni krångla med lösenord och anslutningar i bilen eller på den regniga badstranden.
  2. Jämför alternativ. Ett mobilt bredband behöver inte kosta speciellt mycket. Jämför operatörer i god tid innan resan för att hitta det billigaste alternativet. Glöm dock inte att även jämföra täckningskartor!
  3. Se till att kunna ladda det mobila bredbandet. Ebba kunde ladda sitt mobila bredband direkt i bilen. I alla bilar går detta inte så se till att ha det mobila bredbandet fulladdat inför längre resor.

Vilket mobilt bredband som passar bäst beror självklart även på hur behovet ser ut. Är det bara en surfplatta som behöver internetanslutning räcker ett mobilt bredband till surfplatta. Detta är i de flesta fall bara ett SIM-kort som du sätter i surfplattan. I Ebbas fall var lösningen en mobil router som kunde ge internetanslutning till hela familjen samtidigt.