De är årets bästa telefoner

De senaste åren har varje nylansering av en mobiltelefon varit mer eller mindre revolutionerande. 2017 har inte vart ett undantag utan det har kommit ett flertal telefoner som erbjuder användarvänlighet och lösningar i både hård och mjukvara som aldrig tidigare setts. De flesta mobiltelefoner som är värda att nämna under det här året använder Android som operativsystem, men även Apple har lanserat Iphone 7.

Innovation fortsatt trend

De telefoner som lanserats i år fortsätter med trenden av att försöka ändra vår uppfattning av vad en mobiltelefon kan göra. Förutom att använda inbyggd programvara för att underlätta användningen av telefonen och erbjuda interaktiva tjänster har även mycket fokus lagts på hårdvaran. Trenderna fortsätter vara ännu bättre kameror, tunnare skärmar med bättre upplösning och mindre kanter. Utöver det blir många telefoner tunnare och lättare i allmänhet, medans processorer och grafik blir allt bättre.

De tre bästa mobiltelefonerna i år

De tre mobiltelefoner som kommit i år eller i höstas och som gjort störst avtryck är följande:

Samsung Galaxy S8 Plus

Med Samsungs nya Galaxy-telefon lämnas inte mycket kvar att önska. Den har flera nya funktioner i sin mjukvara men det är främst den ”finslipning” som Samsung gjort som imponerat flera teknikexperter. Mobiltelefonens främsta för- och nackdelar är som följande:

+ SkärmenSamsung S8 är otroligt högupplöst och har dessutom en snygg avrundning mot kanterna som gör den bekväm och användarvänlig.

+ Kameran. Med Samsungs nya kamera på 12 megapixel med möjlighet att filma i 4k så blir bildresultatet riktigt bra.

Pris. Med sitt nya flaggskepp tar Samsung en roll som en av de mest exklusiva mobiltillverkarna och priset på den nya telefon ligger runt 9000 kr.

iPhone 7 plus

iPhone 7 fick inledningsvis kritik för sin nya lösning utan 3,5 mm uttag för hörlurar. Bortsett från detta tillför dock den nya iPhonen mycket till de tidigare modellerna:

+ Kameran. iPhone 7 har en dubbel kamera och två linser med en upplösning på 12 megapixel och 4k videoinspelning.

+ Användarvänlighet. Apple är kända för att göra lättanvända produkter där mjukvaran håller under längre perioder. iPhone 7 är inget undantag och är mycket snabb och användarvänlig.

 Funktioner. iPhone 7 tar inte med sig några revolutionerande extrafunktioner in i marknaden. I takt med att Android telefonerna börjar bredda sitt utbud på användarmöjligheter ser många dessa som en brist i innovation från Apples sida.

Lenovo Moto Z

Lenovo Moto Z finns med på denna lista tack vare att den är unik och för med sig flera ”nya” funktioner. Det är en bra telefon överlag men den har mycket innovationskraft bakom sig som skiljer den från de övriga mobiltelefonerna på denna lista:

+ Funktioner. Genom externa moduler kan telefonen omvandlas till en kraftig högtalare, en kamera med 10 gånger optisk zoom eller en projektor. Just möjligheten att enkelt ansluta moduler genom att fäst de med magnetism i mobilen gör den mycket nyskapande och spännande.

+ Tunnhet. Lenovo har gjort Moto Z till en extremt tunn telefon, vilket gör den mycket smidig och lätt att ha med sig.

Kameran. Kameran i Moto Z är på inget sätt dålig, men står sig inte riktigt mot konkurrenterna. Detta kan självklart ändras med modulen för kameran som finns till försäljning men i sitt ”rena” format imponerar den inte.