Så kan du ha kreditkonto i mobilen

Den digitala utvecklingen har gjort att mobiltelefoner blivit en allt viktigare del av våra liv. Nu förlitar vi oss inte bara på att de ska visa oss vägen, ta reda på den bästa restaurangen i närheten och förgylla ögonblick till Instagramflödet. Mobiler fungerar även som framtidens plånböcker. Digitala plånböcker har diskuterats länge och vissa betalningsalternativ finns redan tillgängliga. Exempelvis kan du öppna kreditkonto i din mobiltelefon och betala i vissa affärer direkt från mobilen.

Så fungerar ett kreditkonto i mobilen

Ett kreditkonto fungerar som ett slags kreditkort men utan själva kortet kopplat till. Du som kund har ett konto med en beviljad kredit. Från det kontot kan du därefter låna pengar så fort du har behov. Du slipper alltså genomgå flera kreditupplysningar varje gång du behöver låna, och har istället ett visst belopp tillgängligt att låna varje månad.

Tips! För att kunna ha ett kreditkonto i mobilen måste du först ansöka om ett hos en kreditgivare. Du kan enkelt hitta den bästa för dig på Kreditkonto.nu.

Kreditkonto är ett väldigt smidigt och modernt sätt att låna. Du kan nämligen sköta allting genom mobilen. För att ta ut pengar räcker det oftast att du skickar ett SMS och därefter överförs pengarna till ditt vanliga konto. Alternativt kan du besöka kreditgivarens hemsida från din dator eller mobiltelefon.

Det finns särskilda appar för smartphones

För dig som har en modern mobiltelefon, en så kallad smartphone, kan det finnas en särskild app för just kreditkonton. Det är kreditgivaren som tillhandahåller och utvecklar appen. Du hämtar helt enkelt hem den från den online butik där du normalt hämtar appar till mobilen. Genom dessa appar kan du i regel göra uttag, se tidigare och kommande fakturor och betala din faktura. Mobilen är även ett smidigt sätt att ansöka om ett kreditkonto eftersom du då kan verifiera dig genom Mobilt BankID.